Sizin için en doğru ERP sistemini nelere göre seçmelisiniz?
İşletmenizin tüm verilerini bir araya getirip etkin sonuçlar çıkarmak olan ERP yazılımlarında, sizin için en uygun ERP sistemini seçmeniz çok önemli. daima önde ve güncel kalabilmek için, ERP sisteminizin de dünyayla entegre, değişimi yakalayan bir yazılım olması gerekiyor.
1. ERP seçim ekibi;Doğru ERP yazılımını seçmesi için, İşletmenin ihtiyaçlarını ve hedeflerini bilen, gerektiğinde hızlıca karar alabilecek bir ekip, işinizi oldukça kolaylaştırır.
2. İşletmenin ihtiyaçlarına göre ölçeklenebilir bir ürün; ERP sisteminin başarısı, büyük oranda yazılımın işletmeye uygunluğuna bağlı olan işletmenin gereksinimlerine göre ölçeklenebilir bir ERP yazılımıdır. Bu esnekliği sağlamayan ya da teknolojik gelişmelere ayak uyduramayan bir ERP yazılımı size hem vakit hem de nakit kaybettirir.
3. Yazılım firmasının proje ekibi ve tecrübesi;ERP sistemini aldığınız firmanın sizin sektörünüzle ilgili bilgi birikimlerinin ve tecrübelerinin olması çok önemlidir. Sizin sektörünüzde uygulanıp başarılı olmuş yazılımlar üreten, yani iş süreçlerinizi anlayan, ona uygun çözümler sunan bir firma, tercih sebebiniz olmalıdır.
MİKRO tüm bu ayrı uygulamaları hem tek tek çalışabilen hem de tek bir çatı altında entegre olarak yönetebilen web tabanlı bir çözüm sunmaktadır. Böylece işletmenin sözlü iş şekilleri sayılara verilere ve raporlara dönüştürerek işletmenize ve yöneticilere objektif bir karar alma imkânı kazandırır.
ERP şirketiniz için neden önemli?
Büyümek isteyen tüm şirketler için de bir gereklilik olan ERP, şirketinizin maliyet tasarrufu yaparak daha hızlı ve verimli biçimde büyümesine yardım eder. Bir yandan karar alma mekanizmalarınızın da daha etkin şekilde çalışmasını sağlayan ERP ile yönetim sürecinizi hatalardan arındırıp standart hale getirebilirsiniz.
ERP’nin avantajları nelerdir?
- Kaliteli bir iş akışı sağlar.
Müşteri temsilcileri tarafından alınan müşteri siparişleri ERP sistemi üzerinde toplanır. Bu sayede, siparişin hazırlanma, paketlenme, depolanma, gönderilme ve teslim edilme süreçlerinin tamamı sistem üzerinden takip edilebilir
- Müşteri memnuniyetini artırır.
İnsana bağlı hatalardan arınan iş süreçleri sayesinde, müşterilere ürün ve hizmet sunumu çok daha efektif biçimde yapılır. Bu da müşterilerin memnuniyetini ve şirkete olan sadakatini artırır.
- Standardizasyonu artırarak imalat sürecini hızlandırır.
Firma genelinde gerçekleştirilen tüm imalat işlemleri, ERP sistemine kaydedilir. Bu sayede, farklı yöntemleri, üniteleri ve iş akışları da olsa hepsi standart bir metot üzerinden takip edilir. Şirket de hem zamandan, hem de maliyetten tasarruf sağlar.
- Stokları optimize eder.
ERP, stok kayıtlarının düzenli kontrolünü sağlar. Böylece hem müşterilere doğru ve hızlı teslimat yapılmasını sağlar, hem de stok seviyesinin firma için ideal olup olmadığı bilgisini hep güncel tutar.
- İK bilgilerini standardize eder.
Tüm çalışanların sosyal hakları, iletişim ve hizmet bilgileri ERP sisteminde güvenli biçimde saklanır.
- Nitelikli raporlamalar yapar.
Oluşturulan gerçek zamanlı bilgiler sayesinde, efektif, doğru raporlar üretilir. Bu sayede, şirketin öngörü becerisi artar ve hareket alanı genişler.
- Şirketin daha iyi yönetilmesini sağlar.
Tüm bu avantajlar, şirketin karar alma mekanizmasının daha iyi işlemesine olanak tanır; kararlar hızlı ve etkili biçimde alınır.