Üretim planlaması nedir?
Üretim planlama, müşteri taleplerini karşılayacak ve üretim ortamındaki makine, ekipman ve işgücü gibi kaynakları kurumun performans hedefleri doğrultusunda kullanacak şekilde üretim faaliyetlerinin organize edilmesidir.
Üretim planlaması neden önemlidir?
İşletmenin makine, ekipman ve işgücü gibi kaynaklarının kullanımını organize eden üretim planlaması, nihayetinde müşteri taleplerinin doğru şekilde karşılanmasını sağlayan önemli bir süreçtir.üreticilerin hem müşteri beklentilerine, hem de kendi kurumsal hedeflerine cevap verecek şekilde tasarlanmış ve başarı ile uygulanan bir üretim planlama sürecine ihtiyacı vardır.
Günümüzün rekabetçi koşulları, artan fiyat baskısı, kısalan teslim süreleri, sipariş usulü imalat ve daha pek çok farklı faktör, şirketleri üretim süreçlerini iyileştirmeye yönlendiriyor. Üretimini kalıcı olarak optimize etmeyi başaran işletmeler, hedeflerine doğru daha hızlı yol alır.
Üretim planlaması nasıl yapılır?
Üretim yapan bir işletmeyseniz, hem müşterilerin taleplerine hızlı ve doğru şekilde yanıt vermeli hem de kurumsal hedeflerinize uygun adımlar atmalısınız. Bunun için başarılı bir üretim planlama sürecine ihtiyacınız var. Yarınlarınızın projeksiyonu niteliğinde olan güçlü bir üretim planlaması ile hem sağlıklı büyür hem de ulusal ve uluslararası pazarda daha etkin rekabet edersiniz.
İşletmeniz stratejisi, şirket kültürü, ürünleri ve müşteri profili ile diğer işletmelerden farklılıklar gösterir. Dolayısıyla, üretim planlamanız da diğer şirketlerinkinden farklı olabilir. İşte tam da bu yüzden size ve işletme hedeflerinize uyum sağlayan, gerekirse yolda sizinle birlikte büyüyecek bir programa ihtiyacınız var.
Mikro Fly ile üretim planlama
Mikro Fly‘ın Üretim Yönetimi ve İleri Seviye Üretim Yönetimi programları ile üretiminizin her aşamasını zahmetsizce planlayabilir ve takip edebilirsiniz.
Size ve ihtiyaçlarınıza göre özelleşebilen Mikro Fly ile;
- Ürün tanıtım, sarfiyat ve iş emri tanımlayabilirsiniz
- Malzeme ihtiyaç planlarınızı oluşturabilirsiniz
- Üretimde de toplam kalite yönetimi ile sağlıklı büyür, küresel pazarda rekabet edebilirsiniz.
- Üretim ve fason hareketleri ve sonrasında oluşan standart maliyetleri değerlendirerek doğru fiyatlandırma yapabilirsiniz.
- Programın üretim planlama ve izleme, üretim rota planlama, tarih bazında tedarik planlama ve izleme, sonlu kapasite kaynak planlama ve fiili maliyetlendirme yeteneklerini kullanabilirsiniz.